— Kommande aktiviteter  —VIP-visning Sandby borg 10 augusti

med Jan-Henrik Fallgren som guide. 

OBS! Endast för föreningens medlemmar!

Vi samlas vid Sandby Borg kl 11.00 och får en specialguidning av Ölands järnåldersnestor Jan-Henrik "Henke" Fallgren, som även guidade oss i Rosendal i våras. Henke var en av de som grävde fram smyckegömmorna i Sandby Borg år 2010 och har många spännande tankar om borgarnas roll i järnålderns samhälle på Öland.


Vandring i Resmo 18 juli

Stenåldersvandring i Resmo/Mysinge som arrangeras i samband med Mörbylånga kommuns världsarvsvecka. Vandringen har egentligen inget med Sandby Borg att göra, förutom att det är undertecknad som guidar. Men det kan ändå vara kul för den lite allmänt historiskt intresserade. 

Vi kommer att starta vid Resmo kyrka kl 19.00 och sedan vandra ungefär 2-3 km söderut och sluta i Mysinge, uppskattningsvis 2 timmar senare. Under vandringen tittar vi på de femtusenåriga stenkammargravar som finns här och som utgör Ölands äldsta synliga gravmonument, med koppling till det tidigaste jordbruket på ön. OBS att detta är en öppen aktivitet, alltså inte enbart för medlemmar i föreningen, alla är välkomna och ingen föranmälan krävs, bara att dyka upp. Ta gärna med fika.

Fullt program för världsarvsveckan hittar ni här: 

https://sodraoland.com/wp-content/uploads/2019/07/Världsarvsveckan-2019-webbversion.pdf